Pe Valea Vaserului, în judeţul Maramureş, după ce vagonul Mocăniţei a deraiat a doua într-o perioadă de şase zile, autoritățile locale au declanșat o anchetă.

Comisia mixtă, organizată din ordinul prefectului judeţului Maramureş, trebuie să stabilească acum care au fost cauzele care au dus la producerea celor două incidente.

Locomotiva trenului care transporta turişti s-a răsturnat de pe şine şi a tras după el şi primul vagon al Mocăniţei în data de 10 august. Atunci, 12 turişti au ajuns la Centrul de Primire Urgenţe al Spitalului Orăşenesc Vişeu de Sus cu răni uşoare. La şase zile diferenţă, în cursul săptămânii trecute, un vagon al Mocăniţei a deraiat din nou de pe şine, scrie Adevărul.    

Pentru a stabili cauzele producerii celor două incidente, prefectul judeţului Maramureş a dispus constituirea unei comisii mixte de verificare. Comisia este alcătuită din reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului Judeţul Maramureş, Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Gheorghe Pop de Băseşti” al judeţului Maramureş, Inspectoratul Teritorial de Muncă Maramureş, Direcţia Silvică Maramureş, Poliţia Transporturi Feroviare, Oficiul pentru Protecţia Consumatorului.

Comisia mixtă va efectua verificări cu privire la respectarea legislaţiei în vigoare, existenţa autorizaţiilor/avizelor prevăzute, respectiv a regulamentului tehnic. Verificarea se va încheia cu întocmirea unui raport. De asemenea, vom solicita de la Autoritatea Feroviară Română să ne comunice situaţia autorizării administratorului infrastructurii feroviare, licenţierea şi certificarea operatorului de transport feroviar, autorizarea furnizorului de servicii feroviare”, a spus prefectul Vasile Moldovan.

Citește și: Mărirea și decăderea unei clădiri-monument. Casa Manicatide

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here