Încă un simbol al Epocii de Aur a fost pus la pământ. Fostul magazin Universal Bucureşti a fost demolat, după aproape un deceniu în care clădirea a fost lăsată, pur şi simplu, în paragină. Blocul din centrul Capitalei va trece printr-un proces de reconstrucţie şi va fi transformat într-o clădire de birouri.

Cândva, locul favorit al locuitorilor din Capitală, Magazinul Bucureşti este acum o ruină, la propriu. Clădirea de cinci etaje a fost pusă la pământ.

Magazinul Bucureşti a fost construit în anul 1929. Iniţial a fost denumit Magazinul Bunescu, după fondatorul său, Bucur Bunescu. În 1950, clădirea a fost naţionalizată şi a devenit astfel Magazinul Universal Bucureşti.

După 1989, activitatea centrului comercial a intrat în colaps. În 2003, fostul primar al Sectorului 5, Marian Vanghelie, a cumpărat magazinul cu echivalentul a 3,2 milioane de lei, potrivit procurorilor DNA care au cercetat cazul. După mai multe procese, în 2013 moştenitorii familiei Bunescu au reuşit să recupereze clădirea, pe care au vândut-o apoi unor investitori olandezi. În anii care au urmat, clădirea a servit doar ca suport pentru panouri publicitare.

Actualii proprietari vor acum să refacă totul din temelii şi să transforme locul într-o clădire de birouri. Singura asemănare cu vechea clădire va fi faţada, care va fi reconstruită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here