Vineri, 2 noiembrie, la ora 17.00, în cadrul evenimentului #frontuldecarte, va avea loc prezentarea romanului Conspirația femeilor, romanul prozatorului Dănuț Ungureanu.

Evenimentul este găzduit de spațiul Piața Spaniei Gallery din București, strada Alecu Russo, nr. 13-19, etaj 7, sector 2. Între participanți, se vor afla personalități ale vieții cultural-literare românești și ale mass-media.

Romanul, pornind de la prefacerile societății românești în peisajul complex al Uniunii Europene, abordează în registrul unei satire… prietenoase provocările trecerii de la prejudecățile tradiționalismului la corectitudinea politică, taxând extremele și excesele, opunând încrâncenării hazul și detașarea.

Există cu adevărat obstacole de netrecut între „tabere” ireconciliabile? Sunt ele animate de ideologii bigote? Nu se poate găsi o cale de mijloc? Iată doar câteva întrebări prezente în „Conspirația femeilor”…

„Bănuiam de mult că tu ești părintele manifestului toxic, mortal, destinat să trezească din letargie infama rasă a brutei masculine, să nimicească realizările noastre eroice din ulti­mii ani, să pregătească un «coup». Cu geniu al răului, ai camu­flat odioasa lucrare împotriva femeii într‑o așa‑zisă cântare dedicată ei. La vremea potrivită (căci știm despre complotul vostru monstru­os), urma să prefaceți «oda» în batjocură mitocănească, într‑un potop de persiflări. Simultan cu prelua­rea puterii, aveați să loviți în punctele noastre cele mai vulnerabile: sensibilitatea, inocența, pudoarea, bunul simț. Mojicia strivind frumusețea. Ești hitlerul misoginilor de pretutindeni…”

(din romanul „Conspirația femeilor”)

Dănuț Ungureanu – scriitor, jurnalist, scenarist, dramaturg, trainer de creative writing. A publicat romane sociale, science-fiction, thriller, umor. Portofoliul său include șaisprezece volume personale, zeci de povestiri în reviste și almanahuri, e prezent în paisprezece antologii.

Membru al Uniunii Scriitorilor din România, a primit  numeroase distincții la nivel național și un premiu al European Science Fiction Society.

 „Scrisul autorului a crescut constant în complexitate, ca și în abilitatea de a-și explora ideile până la nivelul lor profund. Rezolvările sale sunt mereu altele, mereu mai complicate, ca într-un joc unde forța se amestecă în variate formule compoziționale cu inteligența, tinzând încetul cu încetul spre un echilibru perfect.” (Mircea Opriță)

„Numesc maniera proprie lui Dănuţ Ungureanu de a înţelege realitatea şi de a o reda artistic: «capilaritatea fantasticului». În întreaga sa operă, simte, descoperă şi poate verbaliza orice curgere de la real la fantastic şi înapoi, într-un fel el este autorul care practică fantasticul NU ca pe o ruptură în real, ci ca pe o contiguitate.” (Cătălin Badea Gheracostea)

„Se poate spune că textele lui Dănuţ Ungureanu se re-configurează într-o reţea pulsatilă de relaţii, generând un fel de manual de accesare/înţelegere a lumii româneşti, într-o viziune deliberat satirică, vitriolantă, chiar exagerată uneori…” (Constantin Dram)

Artistul vizual Laurențiu Dimișcă este prezent în cadrul evenimentului cu lucrări de artă erotică.

„M-am inspirat din subiectele tabu pe care le folosesc toate cuplurile din lume. Dincolo de umor, arta mea transpune subtilitatea și profunzimea tuturor formelor de iubire”, a declarat Laurențiu Dimișcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here