Muzeul Civilizațiilor europene mediteraneene (MuCEM) se află în Marsilia, Franța. și a fost proiectat de către arhitectul Rudy Ricciotti. Această clădire impresionantă și-a deschis porțile la începutul lunii iunie a aanului 2013, în cadrul evenimentului Marsillia – Capiala Culturală Europeană 2013. Jocul de lumini și umbre, datorat texturii fațadei, este pur și simplu uimitor, broderia de beton aducând o atmosferă marină clădirii. Acest lucru îți dă sentimentul că marea s-a extins în interiorul clădirii.

Fiind primul muzeu, la nivel mondial, dedicat culturii mediteraneene, este amplasat strategic pe malul Mediteranei din Marsillia, la intrarea in Portul Vechi, pe fostul debarcader al portului. Arhitectul Rudy Ricciotti a proiectat o clădire excepțională deschisă spre mare, dând posibilitatea de a instala un dialog între cele două maluri ale mării Mediterane și de a deschide un nou orizont pentru locuitorii Marsilliei. Pentru MuCEM, am vrut un loc potrivit pentru o plimbare și un loc de cultură, un muzeu popular, oferind o călătorie diferită prin Marea Mediterană.

Construcția se prezintă sub forma unui cub mineral de 15,000 m² unde betonul este regele și dă toată puterea și lumina în clădire. O creație în care Rudy Ricciotti a împins betonul la limitele sale: Nimic din acest proiect nu este pur decorativ. Totul este structural, precum un schelet de pește. Progresăm către o dematerializare a structurii de beton care devine delicată, lungă și subțire, energică asemeni unei pietre de corali.

sursa Cubeme.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here