De-a lungul vremii, au găzduit de la celebrităţi – preşedinţi, politicieni, artişti, la simpli călători, şi s-au impus prin arhitectura uimitoare, preparatele excepţionale şi buna dispoziţie pe care au asigurat-o vizitatorilor. În ciuda vechimii lor, aceste hoteluri istorice impresionează şi astăzi, fiind extrem de căutate de turişti. 

În ciuda anilor pe care îi poartă, hotelurile istorice continuă să atragă foarte mulţi turişti din toate colţurile lumii, graţie arhitecturii lor impunătoare, legendelor fascinante, trecutului plin de culoare sau a aerului boem.
Iată câteva hoteluri uimitoare, pe cât de vechi, pe atât de impresionante:

Beekman Arms 
Beekman Arms este un han cu 23 de camere din orăşelul american Rhinebeck, deschis pentru prima oară în 1766. Se spune că este cel mai vechi han din Statele Unite, care a funcţionat fără întrerupere. Hanul a servit ca refugiu pentru revoluţionari în timpul Războiului de Independenţă, găzduindu-l chiar şi pe George Washington, şi a fost, la începului anilor 1800, epicentru al vieţii politice şi sociale a comunităţii. În anii ce au urmat, pe măsură de orăşelul s-a dezvoltat, proprietatea a fost, pe rând, sediu al primăriei, teatrului, oficiu poştal şi magazin de ziare. Ulterior, a fost renovată şi extinsă şi transformată în loc de cazare şi petrecere a timpului liber.

Hotelul Inglaterra 
Inaugurat în 1875, Inglaterra este cel mai vechi hotel din Cuba. A cunoscut perioada de glorie până prin anii 1950, însă graţie arhitecturii sale deosebite, a cafenelei fermecătoare şi a amplasării în inima oraşului Havana, îşi recâştigă renumele de care s-a bucurat cândva. Printre cei care i-au trecut pragul de-a lungul vremii se numără cunoscutul om politic şi scriitor José Martí, considerat erou naţional în Cuba, sau legenda baletului rus, Anna Pavlova. Bistro-ul din incintă depăşeşte hotelul din punct de vedere al vechimii, fiind un loc de întâlnire pentru naţionaliştii cubanezi pe tipul ocupaţiei spaniole. Asemeni multor alte locuri de Havana, Inglaterra îşi arată vârsta şi oferă turiştilor o experienţă de neuitat în capitala cubaneză.

Hotelul El Convento 
Situată în centrul istoric al oraşului San Juan, din Puerto Rico, peste drum de vechea Catedrală San Juan, clădirea datează din 1651, însă a devenit hotel abia prin anii 1960. Până atunci, a servit în principal ca mănăstire de călugăriţe. În ciuda originilor sale religioase, imobilul are o istorie colorată. După plecarea măicuţelor, în 1903, spaţiu s-a transformat în sală de dans şi apoi, în magazin. Astăzi, este considerat un hotel de lux, cu 58 de camere elegante, fiecare decorată cu grinzi de lemn, gresie făcută manual, scaune sculptate, şezlonguri de catifea şi cufere antice.

Hotelul Kilkea Castle 
Superbul castel de secol al XII-lea, Kilkea este unul dintre cele mai vechi hoteluri-fortăreaţă din Irlanda. A fost ridicat în 1180, pentru un nobil normand, iar de-a lungul timpului a suferit mai multe intervenţii pentru reparaţii şi renovări. Celor care îi trec pragul le oferă o privelişte impresionantă, un centru de agrement şi un teren de golf. Fiecare dintre cele 35 de camere de oaspeţi sunt decorate şi mobilate individual, astfel încât oaspeţii să poată avea o experienţă unică de fiecare dată când  se cazează în castel.

Hotelul Olde Bell 
După ce şi-a deschis pentru prima dată porţile, în 1135, Olde Bell servea drept o pensiune pentru cei care vizitau mănăstirea din apropiere. Locul şi-a luat numele de la clopotul care suna pentru a-i anunţa pe călugării lăcaşului de cult că au oaspeţi importanţi. Mai târziu, hanul situat în oraşul Hurley din Anglia a devenit un loc de popas pentru persoanele care călătoreau între Londra şi Oxford. Aici s-ar fi întâlnit şi Winston Churchill cu Dwight D. Eisenhower, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Fiind foarte aproape de Studiourile Pinewood, hotelul a cazatz numeroase staruri ale cinematografiei, printre care Mae West, Greta Garbo, Cary Grant, Errol Flynn, Elizabeth Taylor sau Richard Burton.
Olde Bell reprezintă o dovadă că hanurile tradiţionale pot recâştiga teren pe piaţa hotelieră din Anglia. Amplasamentul dispune de patru tipuri de camere, precum şi de un restaurant în care turiştii pot servi preparate tradiţionale reintepretate într-o variantă modernă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here