Polițiștii francezi au găsit, printre bagajele unui autocar, un tablou al pictorului Edgar Degas, furat în ultima zi a anului 2009, dintr-un muzeu din Marsilia, tablou estimat la 1 miliion de euro.

Tabloul, una dintre cele mai căutate picturi furate din Europa, e un pastel realizat în 1877, intitulat Les Choristes. El a fost furat (fără urme de efracţie) acum nouă ani de la muzeul Cantini din Marsilia, care îl împrumutase de la Musee d’Orsay pentru o expoziție temporară. Poliția l-a găsit vinerea trecută, în timpul unor controale aleatorii într-un autocar care se îndrepta spre Europa de Est şi care oprise pentru repaus la Seine-et-Marne, la aproximativ 30 de kilometri est de Paris.

Ministrul francez al Culturii, Francoise Nyssen, a declarat că niciunul dintre pasagerii autobuzului nu a revendicat valiza.
Deocamdată, pânza e analizată de anchetatori pentru identificarea amprentelor, deşi ei exclud posibilitatea ca hoţul să se fi aflat în autocar. Identitatea pasagerilor a fost riguros verificată.

Les Choristes, considerat o comoară naţională, va fi expus din nou la Musee d’Orsay începând cu 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here