Clădirea simbol a Iaşului stârneşte din nou interesul, de această dată din cauza fisurilor apărute la exterior şi în interiorul clădirii. Asta în condițiile în care, vreme de opt ani, Palatul Culturii a fost reabilitat, iar costul lucrărilor a depășit 26 de milioane de euro.

Imediat după inaugurare, au început să apară problemele: zeci de crăpături în stratul de suprafaţă care, conform specialiştilor în construcţii, nu pun în pericol stabilitatea clădirii. Un motiv ar putea fi că lucrările au fost executate când afară era prea frig. Sunt însă și suspiciuni privind rezistenţa fundaţiei, după ce au fost descoperite mai multe reţele de pivniţe din vremea domnitorului Vasile Lupu.

Execuția lucrărilor atunci când temperaturile erau negative este una dintre cauzele care au dus la apariţia fisurilor. Muncitorii încearcă să remedieze problemele cât mai repede, întrucât în luna aprilie expiră garanția lucrării.

În Palatul Culturii a funcționat, la începutul secolului trecut, Palatul de Justiţie şi Administraţie din Iaşi. Clădirea a fost construită în perioada 1906 – 1925 după planurile arhitectului Ion Berindey.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here