Arheologii egipteni au descoperit un mormant vechi de peste 4.000 de ani la mica distanta fata de celebrele piramide din Giza, la sud de Cairo, au anuntat autoritatile locale, citate de DPA.

Mormantul apartine unei preotese care a trait in timpul celei de-a cincea dinastii faraonice, a dezvaluit Khaled al-Enany, ministrul Antichitatilor din Egipt.

Mormantul, aflat la vest de Piramida lui Cheops, a fost construit din caramizi din lut si contine o serie de inscriptii rare, a precizat Mostafa al-Waziri, presedintele Consiliului Suprem pentru Antichitati.

In ultimele luni, Egiptul a anuntat o serie de descoperiri arheologice importante, inclusiv mai multe morminte care au fost identificate in complexul Luxor din sudul tarii.

In martie 2017, un colos din piatra a fost excavat intr-o suburbie a orasului Cairo. Specialistii considera ca acea statuie este o reprezentare a faraonului Psamtik din cea de-a 26-a dinastie egipteana.

Arheologii excaveaza o pestera descoperita recent la Marea Moarta, in speranta ca vor gasi noi manuscrise care sa indice aspecte ce tin de comunitatea enigmatica de la Qumran.

Cele aproximativ 900 de manuscrise de la Marea Moarta au fost descoperite in 12 pesteri si dateaza de acum aproximativ 2.000 de ani, scrie descopera.ro.

Au fost scrise in ebraica, aramaica si greaca, dar cine le-a scris este inca un subiect de dezbatere printre cercetatori. Multi experti considera ca acestea au fost redactate de membrii unei secte iuadice numita esenieni.

Noua grota a fost descoperita langa celelalte 11, care au fost descoperite intre 1947 si 1956 in Cisiordania, langa Marea Moarta.

In 2017, arheologii de la Institutul de Arheologie al Universitatii Ebraice din Ierusalim au anuntat descoperirea acestei pesteri, iar la prima vedere au precizat ca aceasta a fost talharita la mijlocul secolului XX. In pestera, au descoperit doar un pergament nescris, alaturi de fragmente de vase, imbracaminte si o curea de piele care ar fi fost folosita pentru legarea manuscriselor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here