De la platformele de vizualizare de la distanță până la muzeele de înaltă calitate, arhitecții folosesc din ce în ce mai multe console pentru a adăuga înălțime sau proporții neobișnuite clădirilor lor și pentru a împinge limitele a ceea ce pot construi pe terenuri dificile.

Consolele care au un volum proeminent sau fascicule care sunt atașate unei structuri la un singur capăt, au tot fost utilizate pe scară largă în construcția de poduri acum sute de ani, dar clădirile contemporane le încorporează în diverse moduri. Cantilever poate extinde clădirile pe pante inegale, adăpostește garaje auto sau chiar parcări.

În unele cazuri, camere întregi sunt suspendate la câțiva metri în aer la înălțimi amețitoare. De exemplu casa de vacanță din imaginea de mai jos denumită Casa 11 Mujeres, construită de arhitectul chilian Mathias Klotz, are  pardoseala ca o  consolă care se extinde deasupra unei pante de 45 de grade pentru a oferi o priveliște mai bună spre mare.

Pentru casa +nod, studioul japonez UID Architects a profitat din plin de împrejurimile pădurilor. Un al doilea volum de cutie este stivuit deasupra primei și pivotat la 90 de grade, creând o consolă lungă care se deplasează la zece metri deasupra solului. Are secțiuni decupate care permit copacilor să crească în interiorul acesteia.

#cantilever #uidarchitects

A post shared by @ inmodarchitecture on

Recent, cantilerele au fost folosite pentru a susține tendința clădirilor din cutii neregulate, printre care cele mai proeminente exemple sunt  Vitra House, și Mosha House a lui Ole Schreeran de la New Wave Architecture din Iran.

Încetul cu încetul acest tip de construcții a prins viață în nenumărate orașe ale lumii fiind de-a dreptul impresionante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here