Ca parte a proiectului „Das Haus” de la viitoarea expoziție imobiliară din Köln, va fi prezentat un nou scaun al designerului ceh Lucie Koldová.

Numit Catedra de Chips, acesta a fost proiectat pentru fabrica de mobilier, TON. Este fabricat  din lemn curbat și a fost inspirat de forma unui chips de cartofi.

„Îmi place să lucrez cu materiale translucide, așa că în acest design am ales un spătar de dimensiuni reduse, dar în mod intenționat supradimensionat, care este fabricat dintr-o țesătură perforată încadrată de lemn curbat manual … Am vrut un scaun care să fie definit prin curbele sale blânde, care ar fi confortabil atât la stat cât și ca aspect.  O piesă solitară cu caracter distinctiv desprină dintr-o poveste. Și, spre deosebire de un scaun convențional, am vrut un scaun care să se simtă sexy „, spune Lucie Koldová.

„La început am crezut că cea mai dificilă parte a designului ar fi formarea spătarului. În mod surprinzător, a trebuit să acordăm mai multă atenție rezistenței scaunului, pentru a ne asigura că spătarul va rezista forțelor aplicate „, dezvăluie designerul.

Scaunul Chips Lounge este fabricat din lemn îndoit, țesătură perforată și perne moi, tapitate. Acesta va fi vizionat la  Köln, între 15 și 21 ianuarie 2018.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here