Serban Sturdza, președintele filialei Bucuresti a Ordinului Arhitecților din România, i-a transmis, vineri, o scrisoare primarului general, Gabriela Firea.

Sturdza îi sugerează primăriței Capitalei să își facă timp și pentru problemele de arhitectură și urbanism ale Bucureștiului.

„Ştim că sunteţi angrenată în foarte multe acţiuni, dintre care unele, cum ar fi concursul pentru cel mai frumos balcon, ne-au stârnit. Şi totuşi. Sunt multe alte probleme de natură arhitectural-urbanistică ce fac din Bucureşti un oraş cu probleme”, se arată în scrisoare.
Şerban Sturdza reclamă faptul că a transmis primarului general nu mai puţin de 20 de scrisori, în care semnala probleme ale oraşului şi ale profesiei de arhitect, dar nu a primit niciun răspuns.
Redăm integral scrisoarea transmisă de Şerban Sturdza primarului general Gabriela Vrânceanu Firea:
Distinsă Doamnă Primar General al Bucureştilor,
 
Încep prin a-mi cere mii de scuze că îmi permit să vă răpesc din preţiosul timp al domniei voastre cu această a douăzeci şi una adresă din partea Ordinului Arhitecţilor Bucureşti. Motivul pentru care o fac este faptul că la precedentele douăzeci nu aţi dat nici un semn cum că le-aţi fi acordat vreo atenţie.
Reiterez faptul că toate au fost generate de probleme care ţin de profesia pe care o reprezentăm, conform legii, şi de nevoile municipiului Bucureşti, nicidecum de chestiuni pecuniare, de partid sau de altă natură ignobilă. Drept pentru care, zicem noi, merităm un strop de atenţie.


Măcar din punctul de vedere al bucureştenilor.
Ştim că sunteţi angrenată în foarte multe acţiuni, dintre care unele, cum ar fi concursul pentru cel mai frumos balcon, ne-au stârnit. Şi totuşi. Sunt multe alte probleme de natură arhitectural-urbanistică ce fac din Bucureşti un oraş cu probleme (nu o spunem numai noi, a spus-o şi UE prin refuzul de a reloca Agenţia Europeană a Medicamentului de la Londra la Bucureşti). Plecând de la premisa că nu este rea-voinţă din partea domniei voastre sau de interese de alt ordin, ne-am pus problema că poate cele semnalate în cele douăzeci de adrese au fost formulate prea complicat. Drept pentru care, Ordinul Arhitecţilor Bucureşti vă pune la dispoziţie, când doriţi, un arhitect care să vă desluşească ce v-am scris în adresele precedente.  
Acum, că vine vacanţa de iarnă, sperăm să vă faceţi timp şi pentru problemele de arhitectură şi urbanism ale Capitalei, aşa cum sunt ele identificate de corpul profesional legal constituit. Având în vedere că s-au strâns multe foi şi sunt greu de cărat în vacanţă de colo-colo, vom face un site (www.oarb-pentru-firea.ro) unde vom urca toate adresele trecute şi viitoare pentru a fi la îndemână domniei voastre.
Vă rog să primiţi, distinsă Doamnă Primar General al Capitalei, alături de asigurările că problemele ridicate aparţin Bucureştiului real şi nu celui paralel, întreaga mea consideraţie, alături de cea a arhitecţilor bucureşteni pe care îi reprezint.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here