O fascinantă casă pliantă se transformă putând adopta 8 configurații diferite, pentru a se adapta la diferite condiții meteorologice sau chiar astronomice. 

Doi arhitecți britanici au reușit să creeze o casă care se poate adapta la condiții meteo diferite. Dacă până acum îmbinarea conceptelor pentru construirea unei case, părea dificilă, David Grunberg și Daniel Woolfson au reușit să aducă o inovație spectaculoasă în materie de case adaptabile la capriciile naturii.

Proiectul se bazează pe lucrările unui matematician englez, care a explorat universul puuzzle-urilor geometrice și a inventat un mod de a tăia un triunghi echilateral în patru secțiuni ce puteau fi apoi îmbinate pentru a crea un pătrat.

Arhitecţii firmei D*Haus au văzut în această curiozitate matematică un model ce putea fi adaptat pentru proiectarea unor case adaptabile unor climate extreme şi şi-au propus să realizeze o revoluţie în arhitectură şi design, transferând modelul puzzle-ului din planul conceptual în cel fizic.

Aşa luat naştere proiectul casei D*Dynamic, ale cărei secţiuni – două dormitoare, un living şi o baie – se mişcă pe şine, schimbând permanent configuraţia clădirii: zidurile exterioare pot deveni pereţi interiori, pereţii de sticlă din interior devin faţade vitrate, uşile se pot transforma în ferestre etc. Chiar şi întreaga clădire se poate roti după soare, generând în acelaşi timp energie cu ajutorul panourilor solare.

Flexibilitatea construcţiei permite adaptarea configuraţiei în funcţie de anotimp şi de momentul din zi: de exemplu, un dormitor poate fi aşezat cu ferestrele către est pentru ca ocupanţii să poată  vedea răsăritul, iar apoi casa se poate roti pe parcursul zilei, astfel încât oamenii care locuiesc în ea să poată profita permanent de lumina soarelui, iarna, sau de umbră, vara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here