Un proiect ambițops în valoare de un miliard de dolari este aproape de implementare, informează CNN.com. Acesta presupune construirea unui oraș ultramodern, între New Mexico și granița  dintre SUA și Mexic.

Orașul este planificat pentru o populație de 35.000 de locuitori și va avea un centru de business modern, case în suburbii, malluri, șosele, parcuri și o biserică, dar nu va fi locuit de nimeni.

Numele proiectuui este CITE, adică Center for Inovation, Testing and Evolution și se dorește a fi un model al unui oraș american obișnuit. Orașul va fi o zonă de test pentru noile tehnologii și inovații. Proiectul va fi finanțat de Pegasus Global Holdings, va avea o zonă de 24 km pătrați, pentru experimente ambițioase în domenii diverse precum: transport, securitate, construcții sau comunicare.

CITE va include zone specializate pentru dezvoltarea unor noi forme de agricultură, energie și de tratare a apei. O rețea subterană de colectare a datelor va oferi un feedback detaliat, în timp real. Noile servicii și tehnologii pot fi testate fără a perturba viața de zi cu zi, declară Robert Brumley, director Pegasus Global Holdings.

Așa că, într-un oraș fără populație se vor putea testa vehicule autonome monitrizate din aer de către drone. Casele ar putea fi construite în așa fel încât să reziste catastrofelor natuale și dotate cu echipamente robotice. Se vor putea folosi surse de energie alternative, precum toriu.

Brumbley a mai spus despre CITE că acesta ar putea fi  un pas intermediar dintre testarea din laborator și public. În acest oraș se vor putea testa lucruri mult mai agresive, fără a exista pericolul pierderii de vieți omenești.

Inițiatorii proiectului speră că acest loc va fi un magnet pentru oamenii cu idei.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here