Auroville este un oraș din India care are aproximativ 1500 de locuitori. Aceștia locuiesc în căsuțe bizare pe care le-au construit singuri, gătesc cu ajutorul energiei solare și încearcă să dea un nou sens conceptului de comunitate. Această așezare este practic ca un laborator, iar în centrul lui sunt chiar ei, pionierii evoluției umane. În acest oraș nu există primar, poliție, sistem de legi, viața fiind în întregime ecologică, iar televiziunea și alte forme de divertisment sunt inexistente.

Auroville este locul din care cred mulți că va porni regenerarea umanității. Chiar fiosoful Sri Aurobindo spunea despre acest oraș nepereche: lumea are nevoie de un loc unde oamenii să poată trăi departe de rivalitățile naționale, de convențiile sociale, de morala pervertită și de religiile vrăjmașe.

Ideea acestui oraș-model a fost aceea a unei comunități internaționele în care nevoile spirituale să se situeze înaintea altor nevoi. Așa a luat ființă Auroville al cărui nume derivă din limba franceză care înseamnă zori de zi. Ceremenoia de inaugurare a avut loc în anul 1968 la care a luat parte președintele Indiei și reprezentanți din 121 de state, care într-un gest simbolic al aspirației spre o lume unită, au turnat pământ din țările de proveniență într-o urnă amplasată acum chiar în centrul orașului.

Spre deosebire de oricare alt oraș din India, în acest oraș nu există cerșetori. Auroville abundă în grație, demnitate, iar accesul și purtarea sunt controlate strict. Consumul de alcool, fumatul sexul și politica sunt de asemenea interzise

În Auroville trăiesc reprezentați a peste 30 de naționalități, dar cei mai mulți sunt indieni și francezi. Planul original al orașului a urmat conturul unei spirale, alternând zone rezidențiale, culturale și industriale întinse pe o suprafață de 12 km pătrați și pregătite să găzduiască peste 50.000 de oameni.

 

Sursa: www.slate.com

Sursa foto: www.auroville.org

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here