În orașul Almaty din Kazacstan a fost ridicată una dintre cele mai inedite structuri, supranumită și Copacul în casă. Casa din tubul de sticlă este una din cele mai inedite lcuințe din lume.

Construcția are patru etaje și este construită împrejurul a patru stâlpi din metal care susţin fiecare etaj. Cele patru niveluri sunt conectate între ele printr-o scară în spirală, fiind separate de exterior prin pereţi de sticlă curbată, iar din centrul fundaţiei se ridică bradul, titrează evz.ro.

Proiectul îndrăzneţ a fost pus în aplicare în 2013, la cererea unui afacerist de 38 de ani care a plătit peste 280.000 de euro pentru a-şi vedea dorinţa îndeplinită. Arhitectul, Aibek Almasov, a declarat că proiectul îşi propune să ofere o alternativă la viaţa agitată a oraşului şi la structurile urbane sufocante prin combinarea unei case cu mediul natural, fără a le separa vizual. De asemenea, acesta a vrut să combine caracteristicile designului industrial modern cu frumusețea naturală.

La baza casei tubulare a fost amplasată baia, scările urcând apoi spre spațiile de zi, toate piesele de mobilier urmând formele rotunde ale construcției. Celelalte două niveluri au suprafețe mai mici din cauza coroanei copacului care începe să se extindă. Conform proiectului, dormitorul ar fi amplasat pe cel de-al treilea nivel, deasupra living-ului, iar ultimul etaj este rezervat spațiului contemplativ.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here