O fostă elevă a unei școli din inima Bărăganului, a transformat peste noapte într-o operă de artă, unitatea de învățământ unde a studiat. Tânăra, studentă la Arhitectură, a pictat pereţii laboratoarelor de biologie, fizică şi chimie. Nicoleta Dafina, de 20 de ani, spune că muralul realizat îi va inspira pe copii în timpul cursurilor şi speră să-i atragă spre un domeniu artistic, din lumea artelor.

Vacanţa pentru studenta talentată înseamnă muncă de creaţie. Spune că cel mai bine lucrează noaptea, când inspiraţia este nemărginită. Timp de trei săptămâni, tânăra a lucrat singură zi de zi şi a pus în practică tehnici moderne de design interior, rezultatul final fiind spectaculos: un puzzle imens care îl înfăţisează pe Einstein. Are 20 de ani şi se numeşte Nicoleta Dafina, iar creativitatea şi ambiţia de a face performanţă îi călăuzesc paşii spre o carieră de succes, dezvăluie adevarul.ro.

“O mână de om care vara aceasta a dat zilele de vacanţă pe şcoala de unde a plecat. Călărăşeanca noastră, studentă a Facultăţii de Arhitectură “Ion Mincu” Bucureşti, s-a întors acasă cu un proiect care merită toată lauda – personalizarea laboratoarelor de biologie, fizică şi chimie.  Am mers la Şcoala Gimnazială nr. 1 din localitatea Perişoru să-l admirăm pe Albert Einstein în varianta grafică a Nicoletei, dar şi să citim printre culorile pensulei Universul nesfârşit. Cei mai entuziasmaţi vor fi copiii care vor descifra încă din prima zi de şcoală planşele proiectate cu talent pe pereţii celor trei laboratoare”, spun reprezentanţii Consiliului Judeţean Călăraşi, pentru publicația mai sus menționată, cei care i-au promovat munca Nicoletei.

Cu talent, cu imaginaţie şi vopseaua în mână, Nicoleta a schimbat faţa şcoli triste din comuna unde s-a născut. „Am fost privilegiată pentru că am putut să  realizez muralul de la şcoală. Cunoscându-o pe doamna director Gabriel Tătuc am avut libertatea de a face să zâmbească laboratoarele şcolii. Am lucrat de dimineaţă, chiar până noaptea târziu în unele zile, dar am mulţumirea că voi aduce zâmbetul pe chipurile copiilor de acolo şi pe cel al profesorilor, care, după finalizarea primului mural au foarte entuziasmaţi. Şi, de ce nu, cred eu, am înviorat un perete banal“, povesteşte studenta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here