Stația de tramvai Sf. Gheorghe din București a fost acoperită cu vegetație, fiind primul dintre cele 34 de refugii care fac parte proiectul „Stații verzi”, inițiat de Asociația pentru Responsabilitate Socială „Plan B”, cu sprijinul non-financiar al Primăriei Municipiului București și al RATB.

„Ceea ce se întâmplă astăzi nu este un gest singular. Nu doar astăzi inaugurăm o stație de tramvai verde — care va beneficia de un acoperiș verde, cu vegetație, întreținută și vara și în sezonul rece, printr-o instalație specială — ci ne dorim ca acest proiect să se extindă până la finalul lunii octombrie în 34 de stații de tramvai. Nu suntem foarte departe de norma europeană de 25-26 de metri pătrați de spațiu verde pe cap de locuitor, dar nici nu suntem acolo unde ar fi trebuit să fim. De aceea, efortul nostru trebuie să fie comun, și încurajez și sprijin toate inițiativele care vin din partea societății civile și a companiilor private”, a spus primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Ea a menționat că în zonele foarte aglomerate ale Capitalei, precum marile intersecții, este necesar ca, într-o perspectivă nu foarte îndepărtată, și stațiile de autobuz să beneficieze de astfel de acoperișuri verzi. Edilul general a declarat că în acest moment PMB are un plan de investiții pentru amenajarea tuturor stațiilor de tramvai și a celor RATB, în condițiile în care s-a constatat că multe dintre ele sunt depășite.

„E nevoie de un sistem de informare a traseelor, precum și a orelor la care vin mijloacele de transport în comun. Bineînțeles, ne dorim un program predictibil. De asemenea, pentru persoanele suferinde sau în vârstă — mai multe locuri unde să poată să stea. Nu sunt deloc mulțumită de modul în care arată în acest moment stațiile de autobuz, precum și toate refugiile de tramvai. S-au făcut în anii trecuți ceva investiții, dar consider că sunt insuficiente. Am discutat cu domnul director al RATB, Adrian Mihail, care mi-a adus în format draft și urmează să definitiveze în aceste zile un plan de investiții pentru toate stațiile RATB, atât cele de autobuz, cât și cele de tramvai”, a spus Firea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here