Un arhitect specializat pe decorațiuni interioare și firma de design Rockwell Group au finalizat recent proiectarea unui restaurant numit Nobu Downtown din New York City și, ca parte a designului interior, au cerut unui artistului canadian specializat în arta ceramică, pe numele lui, Pascale Girardin să creeze trei instalații de artă care ar crea un aspect unic pentru restaurant.

Prima instalație a fost o colaborare între Rockwell Group și Pascale Girardin,  situată în zona principală de ședere a restaurantului și este alcătuită din bucăți de ceramică care seamănă cu brichete din lemn cărbune, organizate pentru a arăta un spațiul pozitiv și unul negativ. Toate cele 3.500 de elemente care alcătuiesc muralele au fost realizate în Montreal, Canada și au fost transportate la New York, unde au fost atașate peretelui de tencuială venețiană de culoare roșie, unul câte unul, ne arată site-ul de arhitectură și design, contemporist.com.

A doua instalație este de asemenea o piesă care a fost o colaborare între Rockwell Group și Pascale Girardin, situată în zona privată de luat masa. De data aceasta instalația de artă este o secțiune de perete inspirată de textile japoneze boro. Muralul cu două și trei dimensiuni este alcătuit din blocuri și pătrate cu geamuri care asigură interiorului un efect foarte texturat, adăugând nuanțe de albastru de cobalt și ascunzând corpurile de iluminat cu LED care evidențiază arta.

Ultima instalație se află în camera privată Sake, unde Pascale Girardin a realizat o colecție de peste 70 de sticle de orez și vin din sticlă (sake) care umple două rafturi deschise de la podea până la tavan. Navele naturale din lut cu roți au fost create în onoarea tradițiilor de ceramică Seto și Mino din sudull Japoniei. Fiecare vas a fost finisat individual cu unghiuri unice de cobalt albastru, iar interioarele sunt vitrate pentru a le face pe deplin funcționale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here