Capitala are potențialul de a deveni una dintre cele mai frumoase orașe europene, însă acest lucru trebuie derulat prin intermediul unui program bine susținut din partea autorităților, care sunt nevoite sa conlucreze cu arhitecții și proiectanții pentru a transforma orașul.

Într-un interviu acordat site-ului wall-street.ro, Ben Allen, arhitect și proprietar al biroului de arhitectură Ben Studio din Londra, apreciaza ca, capitala României se află într-un plin proces de reabilitare, iar anii următori se anunță a fi unii favorabili pentru noi dezvoltări imobiliare, iar o direcție în acest sens capătă deja contur, aceea în care se acordă o importanță tot mai mare noilor proiecte.

“Va urma o schimbare venită din partea tuturor actorilor implicați în dezvoltările imobiliare spre sănatate, atât la birou, cât și acasă. In culturile moderne se întampla deja schimbarea spre fenomenul wellbeing. (…) Costuri suplimentare nu sunt, ci este mai mult vorba despre proiectarea unei astfel de nevoi. Când demarezi o astfel de investiție trebuie să gândești proiectul pentru cine îl va popula. În Londra, de exemplu, spațiile sunt foarte scumpe și clădirile sunt foarte mici, fără lumină, aici există mult mai multe opțiuni. Doar mergând pe străzi îmi imaginez potențialul pe care Bucureștiul îl are și că se va schimba enorm în următorii 20 de ani. România urmîrește trendurile globale și mă astept să fie o cerere o creștere pentru mediul înconjurător”, spune Ben Allen, pentru wall-street.ro.

Aflat pentru prima oară în România, Ben Allen spune că a citit in mai multe rânduri randuri informații despre țara noastră, iar realitatea pe care a găsit-o aici este diferită față de cee ace a auzit.

“Bucureștiul este un oraș foarte frumos, am citit despre România și istoria sa și mi se pare foarte interesant. Îmi aminteste de Berlin acum 20 de ani, ceea ce mă face să cred că există un potențial foarte mare de schimbare. Este un proces foarte interesant prin care România va trece în anii următori, un proces de schimbare și adaptare, iar în anii următori se va asista la o revoluție pe piață”, se asteapta expertul in arhitectura.

Ben Allen a fost prezent zilele trecute în cadrul evenimentului “Sustainable Buildings – A step into the future”, organizat de Idea Events, unde a vorbit despre clădiri sustenabile, despre conceptul de a trăi și a lucra după noile standarde WELL din domeniul imobiliar, dar a dezvăluit și faptul că este interesat de proiecte la nivel local.

“Mi-aș dori să dezvolt proiecte aici. Am lucrat în Statele Unite, în Germania, în zona scandinavă. (…) Bucureștiul este un oraș frumos, pare foarte verde, iar zona veche arata bine. Sunt multe proiecte care pot fi adaptate la nivel local, iar cel mai mare avantaj este existenta spatiului pentru dezvoltare, lucru care in alte locuri este o rarirate. Strazile, aici, sunt foarte late, ceea ce este un alt avantaj. Bucurestiul este intr-o faza continua de dezvoltare – este vibrant si tanar. Uniunea Europeana simte ca unele tari din Est au economii in plina dezvoltare, iar interesul devine tot mai ridicat. Este si motivul pentru care ma astept sa vad schimbări majore în perioada următoare”, a mai punctat Ben Allen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here