Robert Puksand, de la Institutul de arhitectură și design interior australian Gray Puksand, a proiectat o casă modernă pentru el și familia sa, situată în suburbia Brighton, din Mellborn.

În partea din față a casei, o rampă duce spre un garaj însorit care se deschide până la un nivel de subsol cu o sală de gimnastică.. Pe lângă rampă, există o pasarelă care îndrumă oaspeții la ușa din față. Pe de o parte, există panouri înghețate care ascund piscina din vedere. Pe de altă parte, există un ecran perforat galben strălucitor realizat din MDF de calitate exterioară.

Când vorbește despre casă, Puksand spune: „Am vrut să creez un cadru care să trăiască într-o sculptură, întreaga casă are de gând să creeze încântare cu curbele și jocul de forme”.

Etajul principal al casei reprezintă zona de living. Camera de zi se deschide spre terasă prin uși de sticlă glisantă mare. Pentru a le lega cu ramele negre, un șemineu suspendat atârnă de tavan. Camera de zi este, de asemenea, deschisă pentru bucătărie și zona de luat masa. Bucătăria îndrăzneață are o insulă portocalie curbată, în timp ce dulapurile  negre, cu un frigider integrat, oferă un contrast puternic și ajută la transformarea culorii insulei „pop”. Pardoseala în întreaga casă este din beton lustruit manual.

O altă zonă care este colorată în culori vii este biroul , care se află la colț de bucătărie și zona de luat masa. Suporturile galbene strălucitoare țin rafturile pereților albi și biroul plutitor în poziție.

Zona de luat masa, care este în cea mai mare parte alb-negru, are o piesă de artă din colecția personală a lui Robert Puksand, atârnând deasupra unui bufet minimalist. Cercurile decorative pe ferestre, adaugă o umbră distractivă în interiorul casei.

Afară și în fața casei, terasa în aer liber se află lângă piscină. Pe fiecare parte a balconului de la etajul superior, au fost aplicate forme de semilună la marginile peretelui, oferind un aspect sculptural și intimitate. Aceste forme semicirculare au fost, de asemenea, folosite la etajul principal.

În spatele casei, formele crescentelor continuă și pot fi văzute și în interiorul dormitorului principal. Ușile mari glisante deschid dormitorul până în curtea mică și permit inundarea interiorului cu lumină naturală.

În spatele dormitorului principal se află un dulap și baie proprie. În baia principală, o fereastră înaltă perfecționează o instalație din ghiveci în afara, în timp ce o vanitate dublă cu dulap negru și un contor alb asigură că există o mulțime de spațiu pentru obiectele personale. Există, de asemenea, o toaletă și o cabină de duș.

Cum urci la etajul superior, în partea de sus a scărilor, există o mică zonă de galerie cu mai multe lucrări de artă și o zonă de ședere pentrurelaxare. Din galerie dă balconul pe care l-am văzut mai devreme.Acesta are vedere la superba piscină din fața casei.

Sursa text si foto: Contemporist.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here