Doi arhitecți talentați din Singapore au proiectat aceste decorațiuni fascinante ca parte a unei instalații de artă pentru recentul festival iLight Marina Bay, 2017. Acestea au fost create ca răspuns la tema festivalurilor de biomimetism și sustenabilitate.

Scopul acestora a fost să interacționeze cu lumina naturală în timpul zilei și să strălucească când luminează  noaptea. Spectatorii pot intra în ele și pot deveni parte a piesei de artă, fiind înconjurați de suprafața lemnoasă și panorama orașului.

Minunatele decorațiuni ”croșetate” se mișcă și au forme complexe și repetitive, care duc la o armonie vizuală a contrastului dintre natură și mediul artificial pe care îl înconjoară. Acestea răspund la vânt și la atingerea unui spectator, permițând obiectelor să se miște și să arunce umbre delicate.

Carcasa de țesătură croșetată este construită din coardă din poliester alb, dublu împletită, iluminată de mai multe lumini de culoare albă, creând iluzia unei structuri uniforme strălucitoare. Suprafața croșetată de mână,  a implicat peste 50 de persoane și a durat circa două luni și jumătate, informeaza contemporist.com.

Urchinele sunt compuse din 20 de panouri segmentate, albe, croșetate, care sunt asamblate la o serie de bare metalice, montate la nivelul solului și apoi fixate pe un inel de sus și de jos, urmând ca mai apoi să fie suspendate. Fiecare dintre acestea este de aproximativ 56 de metri și cântărește aproximativ 100 de kilograme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here