Clădirile arhitectului britanic Edwin Lutyens pot părea astăzi neschimbate și tradiționale, după un secol de modernitate. Cu toate acestea, interpretarea sa subtilă a tehnicilor tradiționale de construcție, a formelor clasice și a materialelor locale a făcut din lucrările sale exemple arhitecturale fine, scrie Phaidon.com.

Rashtrapati Bhavan, New Delhi, 1931 este casa oficiala a presedintelui Indiei. Deși a fost construită de Lutyens ca Palatul Imperiului Britanic, clădirea, precum și orașul în care se află, supravegheate și de arhitect, încorporează materiale și influențe locale. Lutyens combină elemente de arhitectură clasică cu influențe indiene, Eforturile sale au dus la elaborarea unei noi ordini arhitecturale clasice care a devenit cunoscută sub numele de Ordinul de la Delhi, care urma să fie încorporată în mai multe dintre modelele sale ulterioare din Anglia.

Gratues Estate, Londra, 1930 „Mai bine cunoscut pentru construirea de case de țară frumoase, Lutyens s-a dovedit a lucra la acest proiect de locuințe sociale după ce clientul său, ducele de Westminster, a stipulat că va dona terenul dacă Lutyens va proiecta Clădiri „, scrie William Hall în cartea sa.

Great Dixter, Marea Britanie, 1912. Clădirea a fost construită pentru un grădinar bogat din Anglia. Lloyd, pe numele lui, i-a cerut lui Lutyens să restaureze casa într-o casă familială mai mare, în conformitate cu tradițiile locale ale construcțiilor. Cei doi au căutat în jur, până când au găsit o casă din lemn abandomată din secolul XVI, pe care au reușit să o cumpere, să o demonteze și să o încorporeze în casa recent extinsă a lui Lloyd.

Muntead Wood, Surrey, Marea Britanie, 1897. Această frumoasă casă de țară este la fel de cunoscută și pentru grădinile sale, create de marele colaborator horticultor al lui Lutyens, Gertrude Jekyll. Stilul artizanal folosit la această casă a fost caracterizat prin utilizarea materialelor locale și prin folosirea geometriei inventive pentru a defini și a lega compartimentele și caracteristicile într-o grădină  care a fost imediat ordonată și amenajată cu grikă.

Deanery Garden, Berkshire, Marea Britanie, 1901. Această frumoasă casă și grădinile sale, este acum locuința unuia dintre cei mai mari chitaristi britanici. Aceasta a fost construită ca o reședință de weekend pentru Edward Hudson, fondatorul revistei ”Country Life”. Stilul arhitectural este de asemenea alcătuit din elemente ale stilului clasic britanic și elemente de artizanat.

Foto: Phaidon

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here