Coates Design Architects a finalizat recent această casă de vacanță din Tumblecreek, Washington, pentru o familie cu o mulțime de rude. Ea a fost concepută pentru ca acestea să poată beneficia de toată distracția, atunci când vin în concediu, dar a fost de asemenea menită să aibă un impact redus asupra mediului.

În partea din față a cabinei sunteți întâmpinați de lucrările din piatră care au dus la ușa din față. În interiorul ușii de la intrare, o mică încăpere conține un loc unde să fie depozitată încălțămintea, să salute oaspeții și să se asigure că zilele excesiv de reci sau calde nu afectează zona principală de locuit a cabinei.

Odată ce intrați, ferestrele mari de la podea până în tavan, umplu zona principală a livingului cu lumină naturală și vă permit să vedeți peisajul  fără a fi nevoie să fiți  afara.

Tavanele cu înălțime dublă ajută spațiul să se simtă deschis și aerisit, în timp ce placa înaltă formată din coșul de beton oferă un loc confortabil de adunare în timpul iernii și acționează ca un punct focal principal în zona de living.

În bucătărie, o chiuvetă mare și o mulțime de suprafețe de lucru, oferă un spațiu amplu pentru pregătirea meselor, în timp ce scaunele de bar de la capătul insulei permit oaspeților să stea și să vorbească.

Un hol luminos, căptușit cu ferestre și fotografii de familie, duce spre zona principală de living, în spațiile private din spatele cabanei și se conectează la o cărare care traversează exteriorul. Aceasta începe chiar din fața holului  care  duce înapoi spre partea din față a casei. Amenajarea peisajului în jurul căii face o plimbare plăcută în exteriorul hotelului și, în cele din urmă, vă duce în jurul unei zone de divertisment acoperite, în aer liber.

Acoperișul înclinat oferă un anumit adăpost, și face șederea în aer liber mai confortabilă, indiferent de  cum este vremea. Și dacă se întâmplă brusc un eveniment nefericit, ușile sunt chiar lângă zona de ședere.

Din partea din spate a cabanei puteți vedea clar panta acoperișului, un detaliu al proiectului care a fost inclus pentru a permite utilizarea panourilor solare care să ofere toată energia necesară cabanei. De asemenea, acoperișul înclinat servește drept protecție împotriva vremii extreme în timpul lunilor de iarnă și de vară oferind umbră în timpul verii și lăsându-l în lumina soarelui pe tot parcursul iernii.

Sursa: contemporist.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here