Aflata în Australia, casa FIGR impresioneaza prin stilul unic arhitectural și al designului deosebit. Este o casă de culoare cărămizie, aparent întunecată, încadrată de o superbă curte interioară, scrie Contemporist.com. Cărămizile maronii alungite, care amintesc de această suburbie a clasei muncitoare, apar atât pe exteriorul, cât și pe tot parcursul interiorului casei, la fel și la intrare.

Din imagini ne dăm seama că această casă este un adevărat mediu de viață, prin faptul că interiorul este foarte deschis spre curtra exterioară, centrată în mijlocul locuinței și făcându-se un climat deosebit interior-exterior. Întrând înăuntru, observăm un tavan din lemn ce se opune podelei din beton alb, păstrând lumina interioară și spațiul  aerisit. Un perete negru ajută la definirea spațiului din camera mare deschisă. Vizavi de camera de zi este sala de mese și bucătărie. Masa din lemn masiv și scaunele din același material masiv se leagă cu bucătăria. În bucătărie, dulapurile albe sunt împerecheate cu un backsplash de piatră și blat, în timp ce insula din lemn de lumină are spațiu pentru așezare și rafturi deschise la un capăt.

În dormitor, pereții și podelele au fost păstrate la lumină. Grilajul întunecat și lampa neagră creează contrast, iar lumina care cade pe mobilier evidențiază celelalte elemente din lemn din casă. În baie, plăcile întunecate mari au fost asociate cu gresie albă și lemn pentru a crea un aspect contemporan.

Iată o altă perspectivă arhitecturală, care merită o privire mai atentă la caramida maro închis, care se desfășoară orizontal pe casă.

Foto: Contemporist.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here