Primăria Municipiului București, prin direcțiile de specialitate, anunță începerea procedurilor privind organizarea unui concurs de soluții pentru reconstruirea Halei Matache, a Pieței Matache și pentru realizarea Planului de Urbanism pentru reconstruirea frontului străzii Buzești.

Concursul de soluţii este realizat împreună cu Ordinul Arhitecţilor din România şi urmăreşte reconstruirea monumentului, respectând modelul halei demolate în anul 2013. Administraţia locală precizează că cele două instituţii pregătesc caietul de sarcini necesar organizării concursului, în conformitate cu normele europene referitoare la organizarea concursurilor de urbanism în vigoare.

„Ne dorim să reconstruim această Hala, care a reprezentat timp de mulţi ani unul din simbolurile Bucureştiului. Hala Matache va fi refăcută aşa cum a fost, după planuri realizate de cei mai buni specialişti. Vom organiza un concurs de soluţii la care colaborăm şi cu Ordinul Arhitecţilor din România, pentru că ne dorim că cea mai bună idee să se materializeze într-o nouă Hala Matache, un nou simbol al Bucureştiului. Ne respectăm istoria şi oraşul, monumentele şi reperele acestuia”, a declarat Gabriela Firea, primarul Capitalei.

În bugetul PMB pe anul 2017, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a prevăzut suma de 800.000 de lei, necesară organizării acestui concurs, iar pentru lucrările de reconstruire a halei, suma urmează să fie stabilită în funcţie de devizul proiectului de execuţie.

Hala Matache, împreună cu multe alte clădiri din perioada interbelică, sau chiar mai vechi, a fost demolată în 2013 de Primăria Capitalei, condusă în acel moment de Sorin Oprescu, pentru a fi lărgită strada Buzeşti – Berzei, denumită ulterior bulevardul Uranus.

Foto: Adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here