Muzeul Guggenheim din New York va avea o cameră ermetică, ”surdă” concepută de Doug Wheeler, în care acustica nu va depăşi 15 decibeli. Proiectul va fi lansat pe 2 august.

Doug Wheeler a modificat structura și configurația unei galerii muzeu, în scopul de a controla experiența optică și acustică. El a transformat camera intr-un taram ermetic, o „cameră semi-anecoică“ concepute pentru a minimiza zgomotul și induce o impresie sensate spațiului infinit.

Wheeler asemuiește această senzație de lumină și sunet la percepția de spațiu vast în deșerturile din Arizona de nord. Dezvoltarea spațiului și a luminii coincide cu minimalismul și împărtășește cu un limbaj vizual de rezervă de o formă geometrică.

La începutul anilor 1960, Wheeler a experimentat mari picturi abstracte alb care explorează experiența optică pură. La mijlocul deceniului, el a dezvoltat diverse tehnici de combinare foi acrilice, lac și lumina de neon, realizând o serie numită „Cofraje de lumină”.

Wheeler a numit proiectul  Deșert Sintetic și va folosi volumul arhitectural, lumina și sunetul ca mediile sale primare. Pentru ca să fie cât mai puține sunete străine, Muzeul Guggenheim va limita grupul de vizitare la maximum 5 persoane.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here