La Oradea, într-o expoziţie inedită de fotografii, sunt surpinse imagini din câteva dintre clădirile care fac parte din moştenirea arhitecturală lăsată de regii României: Palatul Peleş, Palatul Cotroceni şi Mănăstirea Sinaia.

Expozitia ”Arhitectură și Regalitate” aduce un omagiu monarhiei, dar marchează și împlinirea a 99 de ani de la eliberarea oraşului Oradea, pe 20 aprilie 1918.

”Expoziţia aduce nou această privire a modului în care fiecare rege şi-a pus amprenta pe perioada respectivă. De exemplu, Carol I, sub domnia sa s-au realizat marile lucrări: prima cale ferată spre Câmpulung, gări şi aşa mai departe”, a declarat prof. dr. Marius Marcu Lapadat, de la Universitatea de Arhitectură din Bucureşti, citat de Digi24.

La Oradea, expozitia a fost deschisă pe 10 aprilie, de ziua lui Carol I. Fotografiile au fost expuse pentru prima datã în 2016, la Castelul Pelişor, pentru a marca 150 de ani de regalitate şi 135 de ani de la proclamarea Regatului României. Expoziţia a cãlãtorit apoi în Berlin, Viena, Bucureşti, Braşov şi Veneţia, iar în Oradea a ajuns pentru a marca 99 de ani de la eliberarea oraşului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here