Palatul a aparţinut unui celebru bancher din anii ’20. Pentru vânătorii de imobile de lux, acesta se poate dovedi un chilipir: preţul a fost redus, cu jumătate de milion de euro.

O clădire emblematică a Bucureştiului interbelic, aflată în apropiere de Piaţa Universităţii, a fost scoasă la vânzare, scrie MagnaNews.ro .

Cheile palatului construit în anul 1900 sunt păstrate de Costion Nicolescu, unul dintre apropiaţii familiei care a moştenit celebrul imobil. El povesteşte că, la începutul secolului trecut, între oamenii cu stare exista o competiţie la distanţă privind vitraliile, picturile şi uşile din cristal din reşedinţe.

„Erai un om de vază ca să fii aşezat aici şi fiecare se mândrea cu ce făcea, era o întrecere bună ca să spunem aşa. Mă aştept să o văd îmbrăcată în veşminte noi, redată funcţionării,” spune Costion Nicolescu, administrator palat.

Pentru asta e nevoie de investiţii considerabile, spun experţii imobiliari. Asta, pe lângă preţul de achiziţie.

„Palatul a pornit de la 4 milioane 200, acum îl avem listat la 3 milioane 800 negciabili, de euro, iar o investiţie ar fi în jur de 1 milion, 1 milion 500 de mii de euro,” precizează Bogdan Bărbulescu, partener companie imobiliară.

Palatul i-a aparţinut lui Herman Spayer, un industriaş care a deţinut Marmorosch Blank, cea mai puternică bancă din România, între cele două războaie mondiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here