Pădurarii au reintrodus cu succes o turmă de bizoni americani în cel mai vechi parc național din Canada, au anunțat administratorii parcului. Bizonul, animal-simbol al Americii de Nord, a păscut pentru ultima oară pe versanții estici ai Munților Stâncoși canadieni în urmă cu 30 de ani.

Serviciul Parks Canada a relocat, săptămâna trecută, 16 bizoni din cadrul unei zone protejate din centrul Alberta într-o pășune izolată din Parcul Național Banff din vestul provinciei.

Turma va fi ținută sub observație într-un spațiu închis din îndepărtata Panther Valley până în vara anului 2018, când animalele vor fi eliberate în cei 1.189 de kilometri pătrați din văile estice ale parcului.

Conform Agerpres, bizonii au dominat odată pășunile din această regiune și au fost o „specie-cheie”, iar reintroducerea lor în Banff va restabili rolul important al acestor animale în ecosistem.

Bizonii au și o însemnătate spirituală pentru grupurile de aborigeni din Canada, aceștia fiind în trecut o sursă importantă de hrană, dar și de materiale pentru îmbrăcăminte și adăpost.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here