Muzeul Național Bran ar putea fi relocat, acest lucru putând duce chiar la desființarea sa.

Directorul Muzeului de Etnografie Brașov, Ligia Fulga, și-a exprimat, luni, îngrijorarea, cu privire la situația muzeului, după ce a aflat că reprezentanții Companiei de administrare a Castelului Bran, care în prezent este retrocedat moștenitorilor, au cerut, printr-o adresă, relocarea patrimoniului din cadrul Muzeului Național Bran, scrie Agerpres.

Comisia Națională a Muzeelor a precizat că explicația cererii de relocare formulată de Compania de administrare a Castelului Bran este că pereții clădirii muzeului, aflat în incinta Castelului Bran, sunt atacați de o ciupercă.

”Când pleacă patrimoniul din spațiu respectiv este clar că nu se va mai întoarce. Contractul de închiriere pentru clădirea muzeului este până în luna august 2017 și nu sunt șanse de prelungire a lui. Nu știu care este poziția Ministerului Culturii, dar oricum o îndatorire o avem și noi, Județul. Patrimoniul regal este un patrimoniu simbolic, nu poate sta în orice clădire. Nu poți să te joci așa cu felii de istorie, să le arunci în orice oraș, în nu știu ce spațiu”, a declarat Ligia Fulga.

Muzeul Național Bran a fost pe punctul de a se închide și anul trecut, dar contractul de închiriere a clădirii a mai fost prelungit încă un an, respectiv până în luna august 2017.

Foto: Muzeul Național Bran

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here