Consiliul General al Municipiului Bucureşti a decis, miercuri, trecerea pasajului pietonal Lipscani, care face legătura între biserica Sfântul Gheorghe Nou şi Centrul Vechi al Capitalei, din administrarea Consiliului Local al Sectorului 3 în administrarea Administraţiei Monumentelor şi Patrimoniului Tursitic, din subordinea PMB.

Potrivit Mediafax, predarea-primirea pasajului Latin se va face în termen de 30 de zile din momentul în care hotărârea CGMB va intra în vigoare. Pasajul se află într-un stadiu avansat de degradare.

În anul 2012, Primăria Generală a Bucureştiului a finalizat renovarea pasajului pietonal subteran care face legătura între strada Lipscani şi biserica Sfântul Gheorghe Nou. Investiţia, în valoare de aproximativ două milioane de lei, a presupus instalarea unui nou sistem de iluminare, a unui sistem de monitorizare video, montarea a două ascensoare pentru persoanele cu dizabilităţi, amenajarea mai multor basoreliefuri reprezentând harta Imperiului Roman, harta Daciei precum şi montarea a 20 de machete, turnate in ipsos, care ilustrau scene de luptă din războaiele daco-romane sculptate pe Columna lui Traian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here