Pe 15 decembrie, actrița Ada Condeescu va vernisa prima sa expoziție de fotografie, care suprinde imagini dintr-un cartier pitoresc al Bucureștiului. Expoziția ”Colentina” va putea fi vizionată la Galeria Rotenberg-Uzunov.

Expoziția va fi prezentată de redactorul-șef al publicației „Dilema Veche”, Sever Voinescu, de criticul de artă Pavel Șușară și de Mihail Rotenberg, co-fondator al Galeriei Rotenberg-Uzunov.

Ada Condeescu mărturisește că pasiunea pentru fotografie e veche: ”Este vorba de o moștenire de la tata, el mi-a dăruit primul aparat foto pe film, iar în anul doi de facultate am luat premiul pentru imagine la Festivalul Cinemaiubit organizat de UNATC. De altfel, profesorii și oamenii de meserie m-au încurajat mereu și asta a fost foarte important. Compoziția este elementul care mă intrigă cel mai mult și care îmi conduce privirea într-o imagine, dinamica pe care o poți recrea și senzația pe care o ai ca spectator mă incită. Nu mă limitez la un subiect, încerc să compun cât mai mult în interiorul unei imagini, să fac din asta un exercițiu vizual din care instinctul redă imaginea finală. Mă las în voia lui și îmi place asta. Văd lucrurile în mintea mea într-o anumită așezare și din asta se naște și nevoia de a fotografia”.

Fotografiile au fost realizate în timpul filmărilor pentru ”Dincolo de calea ferată”, cea mai recentă producție a regizorului Cătălin Mitulescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here