Din luna aprilie, la Palatul Buckingham, principala reședință a reginei Elisabeta a II-a, vor începe ample lucrări de renovare, cu un buget de 369 de milioane de lire sterline.

Clădirea datează din secolul XVII. Potrivit Agerpres, lucrările sunt justificate de nevoia de a reduce riscul producerii unor ”accidente catastrofale, mult mai costisitoare, în anii următori”. Astfel, conform Trezoreriei britanice, refacerea unei singure aripi a Palatului Buckingham ar putea costa până la 250 de milioane de lire sterline, dacă ar fi afectată de un incendiu.

Proiectul va dura 10 ani, iar în această perioadă vor fi schimbate instalațiile sanitare, țevile, sistemul de încălzire și sistemul electric al palatului, toate aceste instalații datând din anii ’50 când clădirea a fost renovată după stricăciunile suferite în perioada celui de-al Doilea Război Mondial. În cadrul renovării vor fi înlocuite 2.500 de calorifere, peste 160 de kilometri de cabluri electrice, 6.500 de prize, peste 30 de kilometri de țevi de încălzire și peste 15 kilometri de țevi de apă caldă și de apă rece.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here