Conform planului de acțiune din Strategia Națională a Locuințelor, Guvernul va modifica standardul suprafețelor construite, care va fi mai mic cu 15 la sută.

Cu scopul creşterii numărului de locuinţe publice, care momentan reprezintă 2% din fondul imobiliar al ţării, guvernul vrea să modifice legea locuinţei, aflată în vigoare din 1996, în sensul actualizării standardelor minimale privind locuinţele publice. Rezultatul aşteptat este reducerea cu maxim 15% a suprafeţelor impuse de cadrul legal actual.

Banca Mondială a recomandat încă de anul trecut Guvernului României să modifice legea în sensul aplicării standardelor de spaţiu la dimensiunile minime ale camerelor şi nu la dimensiunea locuinţei, cum se întâmplă acum, şi asta pentru a permite ocupanţilor să-şi aleagă singuri dimensiunea spaţiului de care au nevoie.

În forma actuală, legea prevede că o familie formată din şase persoane trebuie să locuiască într-un spaţiu cu o suprafaţă construită de minim 144 mp, cu peste 50% mai mare decât standardul britanic, însă în realitate sunt astfel de familii care nu au nici 10 mp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here