Specialiștii Muzeului Astra au construit o casă tradițională din Mărginimea Sibiului, care poate fi achizitionata la suma de 45.000 de lei. Casa va fi expusă în cadrul Târgului de Case din Pădurea Dumbrava.

Muzeul ASTRA a demarat în premieră națională un program de conștientizare a populației că suntem datori a respecta și promova altfel memoria locului. Specialiștii Muzeului au construit o casă tradițională din Mărginimea Sibiului, mai exact din Tilișca, fiind o copie fidelă a casei existente în Muzeu datată în a doua jumătate a secolului al XIX-lea. Casa poate fi adaptată la condițiile de trai din secolul XXI. Planimetric, ea prezintă 3 încăperi cu o suprafață utilă de 54 mp. Acoperișul este în 2 ape cu o prelungire pentru prispă. Ușile și ferestrele sunt copii după cele originale, iar podeaua și tavanul sunt din lemn de brad fasonat. Costurile proiectului se ridică la suma de 45.000 lei, iar aici este inclusă și remontarea casei la destinație. De precizat este și faptul ca tipul acesta de casă este indicat a fi poziționat în zona Mărginimii Sibiului și cel mult în zona montană a județelor învecinate”, a declarat, intr-un comunicat de presa, Ciprian Ștefan, managerul general al Complexului Național Muzeal ASTRA.

Vizitatorii „Târgului de case”, organizat de Muzeul Astra, vor putea vedea lucrând meșteșugari de garduri și mobilier specific caselor de la țară.

„Târgul de case — Grădină și peisaj în satul tradițional” începe sâmbătă, 20 august 2016 la ora 11.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here