”Alegem arta în locul duhorii de gunoi menajer si de perete măcinat de igrasie!” este mesajul postat de Daniela Zeca Buzura, pe pagina sa de socializare.

Mesajul scriitoarei pornește de la amenda dată de Primărie pictorului Vasile Muresan Murivale. ”Murivale primește amendă că a pictat 11 tablouri în Piața Decebal – km zero București”, este explicația simplă care însoțește filmulețul postat de artist, duminică, pe pagina lui de Facebook. Scenele pictate de artist sunt Madonne cu pruncul, Geneza Sixtină, Binomul primar și altele cu temă religioasă (vezi la finalul articolului), proiectul fiind dedicat celor trei oameni fără adăpost care ”au murit trăind într-un beci WC părăsit: Aurică, Iliuță și Petre”.

”Membru al Uniunii Artistilor Plastici din România, autor cunoscut si premiat, VASILE MURESAN-MURIVALE a pictat 3 sāptāmâni în arsitā, fārā sā cearā nimic în schimb si a transformat un loc insalubru- Piata Decebal de la Kilometrul 0 al Bucurestiului- într-un spatiu vizitat de îngeri. Efectul? O amendā promptā din partea Primāriei. Dragi prieteni, vă invit să distribuiti si sa ripostăm: alegem arta în locul duhorii de gunoi menajer si de perete măcinat de igrasie!”, declară Daniela Zeca Buzura, în demersul său de susținere a actului artistic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here