Președintele Uniunii Salvați Bucureștiul, Nicușor Dan, a afirmat, joi, că nu există un plan în ceea ce privește gestiunea copacilor din Capitală, iar până acum totul s-a făcut într-o manieră populistă și heirupistă.

”După orice furtună în care au căzut crengi pe mașini sau pe oameni, s-au trimis oameni în teren care au tăiat în neștire, au toaletat, după cum li s-a părut unora sau altora. Trebuie spus că în lumea de specialitate nu există conceptul de toaletare. Dacă e cazul, se îndepărtează ramurile uscate, când se sesizează. Dar în rest copacul e un organism viu, în cazul căruia nu se intervine — asta spune adresa oficială a Asociației Peisagiștilor către primarul general”, a declarat Nicușor Dan, citat de Agerpres.

Nicușor Dan a semnalat și faptul că există o problemă a speciilor achiziționate de ALPAB și ADP, multe dintre ele neadaptate la clima din București.

”Este inadmisibil să avem o Direcție de Mediu care să nu știe ce gestionează de fapt, pentru că dacă am avea un Registru funcțional al spațiilor verzi am putea să facem un plan de management în care să știm care este vârsta fiecărui copac și ce trebuie să facem în următorii ani”, a precizat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here