Nu vreau să comentez prestația doamnei Gabriela Firea pentru că abia s-a instalat în scaunul de primar general al Capitalei. Ceea ce pot să remarc însă este faptul că, în ultimii ani, cei doi foști primari, Videanu și Oprescu, au făcut ce au vrut. Primul menționat, Videanu, și-a pus bordurile de doua ori pe an, indiferent de presiunile societății civile, iar Oprescu a închiriat un sediu de 10 ori mai scump decât piața. Sunt doar două exemple strigatoare la cer, de abuzuri care s-au facut cu complicitatea tuturor instituțiilor statului, cele care ar fi trebuit să-i oprească, dar și să recupereze prejudiciul adus municipalității.

Se vede că în același registru și-a început mandatul doamna Firea, pe care o cred capabilă de orice, dar nu de gafe de comunicare. Știe exact ce să spună și cum, fără să se implice, dar gata pregătită să dea vina pe alții. A spus că va face transportul în comun gratuit și va cumpara autobuze second hand pentru a spori confortul bucureștenilor. Eram gata să o cred că face acest lucru pentru a putea închide circulatia în intreg centrul Capitalei și va conferi  orașului aura de divertisment și cultura. Așa m-am gandit că și-a argumentat edila cadoul cu transportul in comun. După numai cateva zile, transmite doamna Firea că nu mai vrea evenimente culturale. Pesemne că nu a putut circula cu masina pe o anumită zonă și doamna s-a enervat rău. După trei zile, apare din nou și declară cu seninătate că nu a dat un astfel de ordin. Până aici, lucrurile stau cum stau, le putem ignora, nu e prima dată când un primar ales ne minte în față. Dar tăierea arborilor de pe Kiseleff ne-a indignat peste măsură. Mai ales că ați făcut-o pe ascuns, ne-ati lasat să fierbem în furia noastră. Apoi, ati apărut la televizor și ați mințit din nou, spunând  că nu ați ordonat tăierea copacilor, că erau îmbătrâniți și veți replanta alții în locul lor. Stau și mă gîndesc, până să veniți dumneavoastră la primărie, oamenii de acolo, de la serviciul cu pricina, nu au știut că pun în pericol trecătorii?

Sigur că nu vă veți osteni să răspundeți la o întrebare simplă. Cum am spus, ați venit pe o funcție în care se obișnuiește să se ignore comunitatea. Doar că oamenii s-au săturat și au început să se revolte.  Dacă v-ar păsa cu adevarat de oameni, ați vedea că ne dorim lucruri banale. Măcar să se păstreze oazele de verdeață și răcoare, dacă nu să facă altele, să avem trotuare, piste de biciclete și un transport public igienizat. Bucureștenii, doamnă, cei care v-au ales și cei care nu v-au vrut primar, vor să trăiască într-un oraș frumos, sigur și curat. Nu-i interesează proiectele politice pentru București. Dar minciunile încep să deranjeze, chiar dacă politicienii s-au obișnuit cu ideea că vara, în timpul vacantei, nu se întâmplă nimic.

Articol preluat de pe MagnaNews

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here