”Așa cum am promis, de astăzi începem aplicarea tratamentelor de combatere a țânțarilor, operațiune care reprezintă o urgență pentru Capitală, mai ales că, în ultima perioadă, bucureștenii au depus foarte multe petiții și reclamații în acest sens. După cum știți, există un litigiu între firmele care au participat la licitația organizată în această vară, care nu știm când se va finaliza. De aceea, pentru a nu pune în pericol sănătatea bucureștenilor, am alocat resursele necesare din bugetul local, astfel încât, până la sfârșitul lunii septembrie, acțiunile de dezinsecție să se desfășoare conform programului în toate parcurile și aliniamentele stradale administrate de Municipalitate”, a precizat primarul general Gabriela Firea, într-un comunicat de presă.

Primăria Municipiului București menționează că tratamentele se vor face etapizat. În etapa I se va aplica tratamentul de bază, care va fi repetat la un interval de aproximativ trei zile, în perioada 11 — 27 iulie, iar în etapa a II-a se vor efectua trei tratamente succesive de combatere a țânțarilor, din două în două săptămâni de la aplicarea tratamentului de bază, în perioada 10 august — 29 septembrie.

Luni, 11 iulie, tratamentele vor fi administrate în parcurile Herăstrăul Vechi și Herăstrăul Nou.

Programul zilelor următoare va fi: Miorița, Circului, Bordei+Floreasca (12 iulie), Cișmigiu, axa N-S + aliniament Dâmbovița + Cartierul Francez (13 iulie), Herăstrăul Vechi și Herăstrăul Nou (15 iulie), Miorița, Circului, Bordei + Floreasca (18 iulie), Cișmigiu, axa N-S + aliniament Dâmbovița + Cartierul Francez (19 iulie), Tineretului (21 iulie), Carol, Izvor, Sala Palatului, Unirii (22 iulie), Tineretului (25 iulie), Carol, Izvor, Sala Palatului, Unirii (27 iulie).

Substanțele folosite pentru combaterea țânțarilor sunt Aqua K-Othrine EW20 și Fendona 15 SC. În situația unor condiții meteo nefavorabile, aplicarea tratamentelor se va reprograma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here