După șapte luni de muncă, experții au spus clar: imobilul a fost încadrat greșit în gradul I de risc seismic. Reîncadrarea corectă este de clasă de risc seismic II. Rezultatele au ajuns la Primărie pentru excluderea clădirii din Magheru 20, din lista de clădiri considerate pericol public, scrie Agerpres. Teatrul se va reîntoarce pe bulevardul Magheru pe 10 octombrie.

Expertiza a stabilit și ce lucrări de restaurare are nevoie Teatrul Nottara: consolidarea stâlpilor din zonă foaierelor și refacerea sălilor de spectacol. După această restaurare, teatrul va fi încadrat în clasa de risc seismic III.

Nicolae Noica, fost ministru al lucrărilor publice, a atras atenția înainte de închiderea Teatrului Nottara că imobilul este solid. Se baza pe faptul că a fost construit în 1946 de inginerul Liviu Ciulley, cel care a proiectat și clădirea Băncii Naționale, pentru fiul său, cunoscutul regizor Liviu Ciulei.

Teatrul Nottara și-a suspendat activitatea din sediul de pe Magheru în noimebrie anul trecut, după ce a intrat în vigoare legea care interzice activitătile publice în clădirile cu risc seismic ridicat, pană la consolidarea acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here