Gabriela Firea, primarul general ales al Capitalei, a verificat, miercuri, stadiul lucrărilor la pasajul din zona Ciurel, scrie MagnaNews.

Firea a declarat că va susține efectuarea acestor lucrări, astfel încât ele să fie realizate până în martie 2018, conform termenului propus, dar a subliniat că în calitate de primar general va iniția un proces de dezbatere publică înaintea începerii viitoarelor proiecte de investiții, pentru a nu mai exista probleme precum cele întâlnire la pasajul Ciurel.

„Contractul pentru acest obiectiv a fost semnat în anul 2007, termenul de finalizare a fost anul 2012. Suntem acum în 2016 și avem un nou posibil termen de finalizare a lucrării în martie 2018. Din informațiile pe care le-am primit de la reprezentanții PMB (…) stadiul lucrării, în ansamblul ei, este acum la un 12,8 — 13%. Au fost multe probleme, în primul rând cu cetățenii din această zonă, care au depus mai multe plângeri. Modelul de administrație pe care vreau să îl aduc la Primăria Generală a Capitalei este acela care presupune, înaintea începerii fiecărei lucrări de investiție, o dezbatere publică reală, o dezbatere cu cetățenii, cu locuitorii din zona unde urmează să se deschidă un șantier, tocmai pentru a preîntâmpina ce s-a întâmplat și în această situație și la alte obiective de investiții”, a declarat Firea.

Ea a remarcat că bucureștenii au aflat despre această lucrare când contractele erau deja semnate și că este de înțeles să aibă „o anumită neliniște și preocupare” în legătură cu proprietățile deținute.

„Acum nu se mai poate da înapoi, lucrarea o vedeți și dvs, este destul de avansată, trebuie să facem tot ce ține de noi, atât CGMB, primarul general, cât și asocierea celor cinci firme, pentru a finaliza cât mai grabnic lucrarea și pentru a nu merge cu termenul și mai departe decât ce s-a propus: martie 2018. Dar, pentru viitor, regula va fi: întâi să se dezbată public proiectul și apoi să se treacă la treabă, pentru că nimeni nu are interesul să se prelungească la nesfârșit o astfel de lucrare”, a mai precizat ea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here